Реклама

Реклама

Партнери

Партнери

ЧАСТИНА БУДІВЛІ ПЕРЕДАНА В СУБОРЕНДУ ЧИ ПОДАВАТИ ФОРМУ № 20-ОПП?

Сільгосппідприємство частину орендованого приміщення (складу) передало в суборенду. Отримавши це приміщення в оренду, сільгосппідприємство подавало форму № 20-ОПП. Чи потрібно подавати форму № 20-ОПП при переданні частини складу в суборенду і якщо так – як її заповнити?

Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (п. 8.4 Порядку обліку платників податків і зборів (Форми N№ 1-ОПП, 2-ОПП, 4-ОПП, 4-УРП, 14-ОПП, 12-ОПП, 7-ОПП, 16-ОПП, 11-ОПП, 6-ОПП, 15-ОПП, 8-ОПП, [...], затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 р. № 1588, далі – Порядок № 1588).

Відповідно до п. 63.3 Податкового кодексу України об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

При оформленні складу в оренду сільгосппідприємство подало форму № 20-ОПП. Тобто воно повідомило орган ДПС про об’єкт оподаткування. З оновленою інформацією про об’єкт оподаткування повідомлення за формою № 20-ОПП подається до органу ДПС у разі зміни відомостей про цей об’єкт, а саме (п. 8.5 Порядку № 1588):

➙ зміна типу об’єкта (графа 3, яка заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному вебсайті ДПС України та розміщений на інформаційних стендах органах ДПС);

➙ зміна найменування об’єкта (графа 4, наприклад, був склад, стала майстерня, при цьому змінюється і тип об’єкта);

➙ зміна його місцезнаходження (графи 6,7 – територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування);

➙ зміна виду права (графа 10 – право власності, володіння, право користування, господарського відання, оперативного управління, постійного користування, довгострокової чи короткострокової оренди, іпотека, довірче управління майном);

➙ зміна стану об’єкта (графа 9 – будується/готується до введення в експлуатацію (1), (не) експлуатується (3, 2), непридатний до експлуатації (5), відчужений/повернутий власнику (6), зміна призначення (7), орендується (8), здається в оренду (9)).

Читати далі ...

Ельвіра Ткачова, головний редактор