Реклама

Реклама

Партнери

Партнери

Експерти назвали причини втрат під час перезимівлі озимої пшениці

Втрати під час перезимівлі озимої пшениці мають становити не більше 5%. Здатність до перезимівлі багато в чому залежить від генетики. Проте, посиливши здатність до перезимівлі агрономічними чинниками, можна успішно вирощувати більш потенційно врожайні сорти з відносно нижчою зимостійкістю.

Про це зазначають експерти компанії PÖTTINGER на сторінці в мережі Facebook.

Наголошується, що при вирощуванні озимої пшениці причинами високих втрат під час перезимівлі можуть бути:

«Неглибокі посіви в 2-2,5 см мають всі переваги для якісної перезимівлі. Практикувати такі посіви варто, якщо ваша сівалка може чітко дотримати цю глибину з невеликим відхиленням в 0,5 см. Інакше сівалку варто замінити на технологічно сучаснішу», — зауважують фахівці.


Джерело