Реклама

Реклама

Партнери

Партнери

Вибухо- та пожежонебезпека складів агрохімікатів

Основні причини аварій на складах отрутохімікатів і добрив:

Під час війни, коли ворог без розбору обстрілює різні об’єкти на території України, ризик виникнення пожеж і вибухів на складах агрохімікатів значно зріс. Ситуація ускладняється ще й нетиповою для наших широт спекою. Тож це питання варте особливої уваги.

Вирощування сільськогосподарських культур неможливе без застосування отрутохімікатів і добрив. Проте під час їх зберігання, транспортування та використання потрібно дотримуватися відповідних вимог безпеки, зокрема пожежної. Вимоги пожежної безпеки до складів агрохімікатів регламентовано НАПБ В.01.057-2006/200 «Правила пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України».

Згідно з ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» зберігання пестицидів допускається тільки в спеціально призначених для цього складах – базисних і витратних. До базисних складів належать прирейкові, пришосейні, районні, міжгосподарські склади, до витратних – склади господарств, тваринницьких і птахівницьких комплексів, а також інших організацій.

Для запобігання негативному впливу пестицидів на довкілля встановлюються санітарно-захисні зони (див. таблицю).


Читати далі...

Інна Ільницька, методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Закарпатської області