Реклама

Реклама

Партнери

Партнери

ЯК ЗАБРОНЮВАТИ КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРНИХ ВЛАСНИКІВ СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВА?

Сільгосппідприємство має намір забронювати кінцевого бенефіціарного власника (далі – КБВ), який не є працівником. У зв’язку з цим у нього виникають питання: як це зробити? Чи є особливості бронювання такої категорії?

Дійсно, бронюванню, зокрема, підлягають військовозобов’язані КБВ (не працівники) підприємств, які визнані:

➣ критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України (далі – ЗСУ) та інших військових формувань в особливий період (визнаються рішенням центрального органу виконавчої влади, що здійснює керівництво ЗСУ, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, СБУ, Мінстратегпрому) (п. 8 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 р. № 76, далі – Порядок № 76);

➣ критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (визнаються рішеннями центрального органу виконавчої влади, обласної, Київської та Севастопольської міської держадміністрації (військової адміністрації у разі її утворення) (п. 9 Порядку № 76).

При цьому такі бенефіціари підлягають бронюванню незалежно від їх військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Далі в консультації роз’яснення щодо бронювання військовозобов’язаних КБВ Мінекономіки надало у листі від 18.07.2024 р. № 2704/20-51455-03

Ірина Дмитерко, заступник головного редактора