Реклама

Реклама

Партнери

Партнери

ВІДМІННІСТЬ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ ВІД ДОГОВОРУ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВОГО ХАРАКТЕРУ

На сьогодні з різних причин до виконання певних робіт сільгосппідприємства залучають фізичних осіб за договорами цивільно-правового характеру (далі – ЦПХ), а саме за договорами підряду та договорами надання послуг (далі – договори ЦПХ). Це особливо актуально у період збору врожаю. Найбільш поширеним є застосування договору підряду.

Ризиком укладання договору ЦПХ є те, що сільгосппідприємство, яке уклало з фізособою такий договір, може бути обвинувачене контролюючими органами у приховуванні трудових відносин і як наслідок – йому нарахують штрафні санкції. Поготів, що Держпраці відносить сільське господарство до найбільш ризикованих галузей щодо незадекларованої праці.

ЧИМ ЦЕ ЗАГРОЖУЄ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ

Як показав досвід наших передплатників, поширеними є ситуації, коли на документальну перевірку, яку проводять органи ДПС, разом з податківцями приходять працівники територіальних органів Держпраці.

Відразу зазначимо, що така присутність працівників Держпраці неправомірна. Підприємство має допустити на перевірку виключно осіб, які вказані у направленні на перевірку та мають службові посвідчення ДПС України.

Такі дії Держпраці обумовлені тим, що під час воєнного стану діє мораторій на планові перевірки суб’єктів господарювання, встановлений постановою КМУ від 13.03.2022 р. № 303 (далі – Постанова № 303).

Позапланові перевірки дозволено здійснювати за наявності відповідного рішення центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах (п. 2 Постанови № 303). На виконання цієї норми Міністерство економіки України видало наказ від 16.06.2023 р. № 5782 «Про здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом періоду воєнного стану». Тож на сьогодні частково відновлено право Держпраці проводити позапланові перевірки, але тільки у разі:

➨ звернення працівників про порушення їх трудових прав;

➨ доручення Прем’єр-міністра України, зокрема щодо дотримання строків виплати заробітної плати;

➨ настання нещасного випадку на виробництві.

Читати далі...

Ельвіра Ткачова, головний редактор

Ірина Дмитерко, заступник головного редактора